Pitkän odotuksen jälkeen hovioikeus antoi päätöksensä asiassa. Harmikseni päätös noudatti pääasiassa käräjäoikeuden aiemmin antamaa päätöstä, eli kanne käytännössä hylättiin.

Päätös ei ollut kuitenkaan yksimielinen, vaan äänin 2-1 äänestys päättyi vastapuolen voittoon. Kuitenkaan vastaan äänestänyt tuomarikaan ei ollut olisi hyväksynyt kaupanpurkuperustetta, vaan olisi määrännyt hinnanalennusta 5000€ ja osittanut oikeudenkäyntikuluja osapuolten kesken, koska vene ei kestävyydeltään, eikä muutenkaan vastastannut sitä, mitä minulla olisi ollut perusteltua odottaa.

Vähintäänkin mielenkiintoiselta tuntuu se, ettei hovioikeuskaan perustellut tarkemmin mielestäni pääasiaa, että oliko virheenoikaisusta sovittu vaihtamalla vene vastaavanlaiseen veneeseen, vai ei. Asia sivuutettiin täysin, niin kuin teki käräjäoikeuskin.

Mielestäni 30.8.2012 sähköpostit (Blogi-kirjoitus) osoittavat sen, ettei mistään korjauksista ole sovittu, vaan veneen vaihtamisesta vastaavanlaiseen/-hintaiseen veneeseen nimenomaan virheen oikaisuna, eikä täysin uutena venekauppana niin kuin vastapuoli väitti. Käräjä- ja hovioikeuskaan eivät olleet asiassa samaa mieltä kanssani. Jokainen tehköön oman päätelmän asiassa.

Tässä nyt on sitten edessä viulujen maksu ja päätöksen hyväksyminen edes jollain tasolla. Uskoni Suomeen oikeusvaltiona koki kovan kolauksen ja mielestäni tässä casessa ei oikeus toteutunut lähimainkaan. Mutta jokainen ottakoon opikseen tästä läpikäymästäni prosessista, sillä toivon todella, ettei kukaan joudu kokemaan vastaavanlaista venekauppaa, osti veneensä yksityiseltä tai liikkeestä.