Minulle saapuu Venemaailmasta kirjattu kirje. Kirjeessä liike vaatii veneen takaisinottoa ja velan (rahoitusosuuden) maksamista, koska heidän mukaan en ole noudattanut rahoitussopimusta. Venemaailmahan joutui maksamaan rahoitusyhtiön vaatimuksesta velan pois alkuvuodesta 2013 (Blogi-kirjoitus), jolloin myös tehty rahoitussopimus siirtyi heidän hallintaansa.

Vaatimuksen perusteella liike myös katsoi, että tämän parin vuoden aikana tapahtunut veneen arvon aleneminen kuuluisi minun vahingokseni.

Vastaamme liikkeen vaatimukseen, että Venemaailma on ilmoittanut 27.2.2013 sähköpostilla minulle rahoitussopimuksen siirrosta ja että liikkeen konttoripäällikkö tulisi ottamaan lähiaikoina minuun yhteyttä rahoitussopimuksen siirtoon ja maksuihin liittyen. Jäin odottamaan luvattua yhteydenottoa, jota ei koskaan tullut. Ja nyt viimein, kun vaatimus rahoituserien maksamisesta on tehty, vetoamme oikeuteeni pidättäytyä niiden maksamisesta. Tämän olisimme jokatapauksessa tehneet, mikäli liike olisi ollut minuun aiemmin yhteydessä. Luonnollisesti kieltäydyimme myös hyväksymästä takaisiottovaatimusta ja että veneen arvon aleneminen katsottaisiin minun vahingokseni.